Porta Caeli

Bağlarımız Trakya’nın Ege’ye uzanan kısmında yer alır. Genel olarak sıcak iklim özellikleri ve karasal iklim özellikleri taşıyan Türkiye’nin diğer bölgelerinin aksine bu bölge, ılıman iklim özelliklerine sahiptir.

Deniz iklimi, orman havası ve bölgenin rüzgarları da eklenince ortaya şarap üretimi için dünyanın en önemli ve tarihi bölgelerinden biri olan Eceabat çıkar. Eceabat bağlarından da Porta Caeli şarapları.

Tarihi
Gelibolu
Yarımadası

Parsellerimiz arazinin yüzey toprağından oluşan Conkbayırı Oluşumu üzerinde yer alır. Bu oluşum kil içeriğinin yanı sıra ağırlıklı olarak alüvyonlu çakıl taşları, volkanik tüfler ve kaba kum formlarından oluşur. Conkbayırı Oluşumu’nun daha alt katmanında, tipik oolit içerikli kireç taşı, kum taşı ve killi yaprak taşı özelliklerine sahip olmasıyla bilinen Alçıtepe Oluşumu yer alır. Bağ toprağımız iyi drenaj ve yeterli su tutma özelliğine sahiptir. Böylece şaraplarımız mineral karakteri kazanır. Deniz, orman ve bölge rüzgarların etkisi de bu bölgeye kendine has mikro iklim özelliğini verir.

Bölgenin özellikleri, seçilen üzüm çeşitleri için Bordeaux gibi dünya’nın en önemli bölgelerine göre bile daha avantajlı ve özelliklidir. Bağların dikiminde, bakımında ve şarabın yapımında seçilen uygulamalar bölge özelliklerinin şaraba en iyi şekilde yansımasını sağlar. Amacımız, ürettiğimiz şaraplarla dünya’nın en iyileri arasında yer almaktır.

Üzüm
Çeşitleri

Elle
Hasat

Üzümlerimizin mekanik zarar görmesini engellemek için bağlarımızdaki salkımlar bağ makası ile kesilerek elle hasat yöntemi ile toplanır ve aynı aşamada sağlıksız salkımlar elenir. Hasat sonrası üzümler soğuk depoda 1 gün bekletilerek 5 derecede işleme alınırlar.

Kaliteli
Ayıklama

Toplanan üzümlerimizin önce salkımları ayıklanır. Ardından saplarından ayrılırlar. Son olarak ise taneleri el ile bir kez ayıklanır ve taşıyıcı bant ile mobil tanka doğru yola çıkarlar.

Yerçekimi İle
Boşaltma

Salkımları ve taneleri ayıklanan üzümler taşıyıcı bant ile tekerlekli mobil tanklara gelirler. Üzümlerimiz, kaliteyi düşüren ve yıpranma yaratan pompalama işlemi olmaksızın, yerçekimi kuvveti ile maserasyon tankına aktarılırlar.

Geleneksel
Karıştırma

Üzümlerimiz karıştırılırken geleneksel, manuel karıştırma metodu uygulanır. Fransızca pigeage, İngilizce punch down olarak adlandırılan bu yöntem sayesinde kabuk ve çekirdek ekstraksiyonu, üzümler yıpranmadan, en kaliteli şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Fıçıda
Fermantasyon

O yılın koşullarına göre en kaliteli bağlarımızdan gelen seçkin üzümlerimiz, 225 litrelik Fransız meşe fıçılarda fermente edilir.

Maserasyon
Tankları

Maserasyon son teknoloji ısı kontrollü ahşap ve çelik tanklar ile yapılmaktadır.

Fıçıda
Dinlendirme

Fıçıda bekleme süresi özenle yapılan tadımlardan sonra belirlenir. Tadımda verilen karara göre üzümlerimiz, 8-24 ay arası fıçılarda dinlendirilir. Aynı zamanda fıçı aromaları üzümünlerin doğal aromlarıyla uyumlu bir şekilde karışır ve kompleks bir tad ve koku zenginliğine ulaşır.

Özenle...

Her ürünün damağınızda bıraktığı tat eşsiz olsun diye...

Porta Caeli Şaraphane Gezisi

Pazartesi - Pazar
11:00 ve 15:00

* 10 kişi ve üzeri grup ziyaretleri için önceden rezervasyon yapılmasını rica ederiz.

Daha fazla bilgi ve rezervasyonlarınız için:
ziyaret@vinero.com.tr

Üzüm Çeşitleri

Kırmızı

Merlot: Dolgun, genellikle olgun ve siyah renktedirler. Çikolata ve erik aromalarıyla öne çıkan olan Merlot, yuvarlak ve yumuşak yapıda tanenlere sahiptir. Alkol-asit, renk-tat düzeyi dengeli formuyla damakta güçlü bir tat bırakır.

Cabernet Franc: Cabernet Franc zengin ve kompleks bir üzümdür. Mükemmel olgunlukta kırmızı meyve aromalarının yanı sıra baharat ve çiçek aromalarını da içerir. Katmanlı, dolgun, son derece enerjik ve damakta uzun süre kalan bir lezzete sahiptir.

Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon siyah kiraz ve frenk üzümü notlarıyla birleşen zengin ve koyu renkli yapıya sahiptir. Meyankökü, bazen ökaliptus gibi aromaları zengin ve güçlü asidik yapısıyla birleştirir. Güçlü tanen formuyla yıllandırmaya uygun ürünler verir.

Petit Verdot: Güçlü ve dolgun yapıya sahip bu üzüm çeşidi, koyu renkli, zengin, tanenli bir cinstir. Baharat ve meyve aromalı ürünler veren Petit Verdot; güçlü asidik yapısıyla kupajlarımıza yapı ve kompleksite veren bir lezzet formuna sahiptir.

Üzüm Çeşitleri

Beyaz

Sauvignon Blanc: Yoğun narenciye aromalarına sahip olan bu üzüm çeşidi, ismini Fransızca, vahşi (sauvage) ve beyaz (blanc) kelimelerinden alır. Yuvarlak formdaki Sauvignon Blanc üzümleri yumuşak, aynı zamanda güçlü bir asit yapısına sahip ürünler verir.

Chardonnay: Küçük, yuvarlak, amber sarısı rengindeki taneleri olan üzüm çeşididir. Sahip olduğu beyaz çiçek aromalarına; kuru meyve, badem ve fındık aromaları eşlik eder. Yuvarlak, yumuşak, hacimli ve yağlı ürünler verir.

Viognier: Kayısı, mango, şeftali, armut gibi sahip olduğu bol miktarda sarı ve beyaz meyve aromalarına, bazen beyaz çiçek aromaları da eşlik eder. Uzun ve sıcak bir büyüme sezonuna sahip olan Viognier; gövdeli, kompleks, güçlü ve zengin ürünler verir.

Tarım Uygulamaları

Güvenli Tarım

Bağlarımızda: İyi tarım uygulamaları, GLOBALGAP uygulamaları yapılmaktadır.

Özel polyester tel sistemleri, sık dikim bağları için özel traktörlerle üzümlerimiz için en güvenli tarım ortamı sağlanır. Güvenli Tarım için; TÜV AVUSTRIA GROUP VE ORSER Türkiye tarafından üretimin her kademesi kontrol edilmektedir.

Tarım Uygulamaları

Güvenli Tarım

Bağlarımızda bağ zararlıları ile doğal mücadele yöntemi uygulanır.

Üretimin her aşaması su, toprak, yaprak ve pestisit analizleri ile yapılmaktadır.

18 Yaşından Büyük Müsünüz?

Evet Hayır